Informatička štafeta
   Home   Mail 
Dip
O nama
Aktualno
Naši programi
Radionice programiranja
Informatička štafeta
Pula moj grad
Ljetne radionice
Štafeta zadatci
Galerija
Kontakt
 
 
Grad Pula

Pula-grad djece

HR Prvenstvo u programiranju

Otvoreno učilište Algebra

Zajednica tehničke kulture Pula

 

 


9.INFORMATIČKA ŠTAFETA -REZULTATI

9. informatička štafeta – natjecanje iz informatike za učenike osnovnih škola

Natjecanje u informatici za učenike viših razreda osnovnih škola „Informatička štafeta“ tradicionalno je, sada već deveti put, održano u Puli u organizaciji Društva informatičara Pula 27.11.2017. godine. Na ovom natjecanju sudjelovalo je devet škola sa 36 učenika iz Istarske županije. Informatička štafeta je ekipno takmičenju sa timovima kojeg čine po jedan učenik od petog do osmog razreda. Svaki član tima rješava zadatke iz svog područja, a kada završi ili ako protekne vrijeme, na njegovo mjesto dolazi drugi član tima (preuzima štafetu) koji nastavlja raditi na sljedećem zadatku. To se nastavlja dok svi članovi tima ne obave svoje zadatke. Osim točnosti riješenih zadataka, za plasman se uzima u obzir i brzina rješavanja zadataka.

Ove su godine najbolje rezultate postigli učenici OŠ Veli Vrh iz Pule (učenici: Mario Poletan, Silvia Licul, Damjan Kosanović, Martina Licul - mentorica Aleksandra Žufić). Drugo su mjesto osvojili učenici OŠ Tone Peruška (učenici: Marko Tomašić, Lucija Puljić, Marko Kozlica, Jurica Geneja - mentorica Ivana Tomišić), a treće OŠ Veruda (Emil Anđelić, Tena Maretić, Mia Bojanić, Leon Kardaš - mentor Boris Bulešić).

Osim ekipnog plasmana proglašeni su i najbolji učenici po kategorijama-razredima. Tako je najbolji učenik-učenica petih razreda bila Katarina Vuković (OŠ Vidikovac, mentorica: Ana Bačić), šestih Silvia Licul (OŠ VELI VRH, mentorica: Aleksandra Žufić), sedmih Damjan Kosanović (OŠ VELI VRH, mentorica: Aleksandra Žufić) i osmih Martina Licul (OŠ VELI VRH, mentorica: Aleksandra Žufić).

Ove je godine, kao i protekle, natjecanje u isto vrijeme održano i u Varaždinskoj županiji sa istim pravilima i zadacima.

Učenici se vole pripremiti za ovo takmičenje jer organizator (uz sponzore) osigura vrijedne nagrade za ekipe i pojedince s najboljim rezultatima. Ove su godine neke od nagrade bile micro bit računala, bluetooth zvučnici, pametni satovi, MP3 playeri s brojačem koraka i vrijedna literatura.

Društvo informatičara Pula zahvaljuje Gradu Puli, Zajednici tehničke kulture Istarske županiji, IRIMu (Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih), Hrvatskom savezu informatičara (HSIN), Školskoj knjizi (ŠK) i OŠ VELI VRH Pula koji su podržali natjecanje.

Društvo informatičara Pula preko deset godina radi na poticanju i poboljšavanju informatičkih znanja i vještina učenika osnovnih škola kao i pripremi istih za natjecanja iz programiranja i izradi softverskih radova. Dosad je kroz programe i projekte Društva prošlo preko 1000 učenika. Sudionici priprema u organizaciji DIPa redovito postižu izvrsne rezultate na županijskoj, a nerijetko dospiju na državnu, srednjeeuropsku ili olimpijsku razinu ističu Janko Žufić, dipl. ing. elth., voditelj 9. informatičke štafete i Ivana Tomišić, mag. prim. educ., predsjednica DIPa.

Rezultate možete pogledati ovdje.

učenici i mentori nagrađeni učenici

 

 
9.INFORMATIČKA ŠTAFETA

Društvo informatičara Pula deveti put organizira natjecanje Informatička štafeta za učenike od
petih do osmih razreda osnovne škole.
 
Natjecanje je u prve dvije godine organizirano samo za škole s područja grada Pule, a od 2010. godine natjecanje je organizirano za škole u Istarskoj županiji, a od 2016. godine provodi se zajedno s školama u Varaždinskoj županiji.

Natjecanje će se održati 27. studenoga 2017. godine u Puli u Osnovnoj školi Veli Vrh.
Učitelji informatike s područja Istarske županije upoznati su s ovim natjecanjem na Županijskim stručnim vijećima.

Informatička štafeta u potpunosti prati teme iz Nastavnog plana i programa za osnovnu školu na način da zadaci obuhvaćaju teme obrađene u prethodnom razredu, izuzev petih razreda kod kojih je to nemoguće pa oni imaju pokrivene teme za peti razred.
 
Više o temama obuhvaćenim natjecanjem možete pronaći u dokumentu 9_informaticka_stafeta_teme.

Pravila natjecanja možete pronaći u dokumentu 9_informaticka_stafeta_pravila.

Na našim stranicama mogu se pronaći zadaci s prošlogodišnjih natjecanja koji mogu poslužiti
kao predložak za pripreme za natjecanje.


Na natjecanju će se koristiti operacijski sustav Windows 7 i Office 2010 na hrvatskom jeziku.


Ukoliko želite sudjelovati na natjecanju molimo Vas da nam do ponedjeljka 6. studenog 2017. godine elektroničkom poštom na adresu društva dip.pula@gmail.com pošaljete ispunjenu prijavu za sudjelovanje (9_informaticka_stafeta_prijava_skola), te do istog dana na IBAN Društva uplatite kotizaciju u iznosu od 400 kn. Kotizaciju nisu dužne platiti škole iz Grada Pule jer su za njih financije osigurane preko gradskog proračuna.

Podaci potrebni za uplatu kotizacije:


         Društvo informatičara Pula, Uspon Franje Glavinića 1, 52100 Pula
         MB: 219053
         OIB: 19273188073
         IBAN: HR3523600001101945930 Zagrebačka banka
         Opis plaćanja: kotizacija za 9. Informatičku štafetu
         Poziv na broj: upišite matični broj Vaše škole
 

Za sva dodatna pitanja obratite se na e-mail dip.pula@gmail.com.
Zahvaljujemo se na suradnji!
Pula, 23. listopada 2017.

Voditelj natjecanja
Janko Žufić, dipl. ing. elth.
janko.zufic@gmail.com
 


 

© Društvo informatičara Pula